• Προσφορά επαγγελματικές κάρτες

     Συμβουλές Σχεδιασμού Επαγγελματικών Καρτών

Σχεδίαση Επαγγελματικών Καρτών

Στο Grafima γνωρίζουμε πως η σχεδίαση επαγγελματικών καρτών είναι πολύ σοβαρή υπόθεση. Μια καλά σχεδιασμένη επαγγελματική κάρτα μπορεί να σας κάνει να ξεχωρίζετε από το πλήθος. Στο παρόν άρθρο, θα βρείτε μερικές κορυφαίες συμβουλές για το πώς να φτιάξετε μια που να μείνει αξέχαστη.

Παρόλο που εργαζόμαστε όλο και περισσότερο σε γραφεία χωρίς χαρτιά, η απλή επαγγελματική κάρτα εξακολουθεί να αποτελεί βασικό εργαλείο των επιχειρήσεων. Αν δεν έχετε μια κάρτα που μπορείτε να δώσετε σε υποψήφιους πελάτες ή συνεργάτες, σας λείπει μια σημαντική ευκαιρία μάρκετινγκ.

Ξεχωρίστε Με Την Επαγγελματική Σας Κάρτα

Δεν δημιουργούνται όμως όλες οι επαγγελματικές κάρτες με τον ίδιο τρόπο. Ζούμε σε έναν κόσμο όπου η μέση μικρή επιχείρηση μπορεί να σχεδιάσει τις δικές της κάρτες και να τις παραγγείλει από γνωστούς online εκτυπωτές. Αυτές οι κάρτες τείνουν να έχουν χαρτί λιγότερων γραμμαρίων και τυπικά χρησιμοποιούν ενσωματωμένα γραφικά για να συνδέσουν το όνομα τους  με την επιχείρηση που διαφημίζεται.

Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν πολλές κακοσχεδιασμένες επαγγελματικές κάρτες εκεί έξω! Αυτό είναι μια πρόκληση και μια ευκαιρία! Για να ξεχωρίζετε πρέπει να δημιουργήσετε ένα σχέδιο που σας βοηθά να διαφοροποιήσετε τον εαυτό σας. Εάν μπορείτε να το κάνετε αυτό και να το αισθάνεστε ευχάριστα στο χέρι, θα είστε επιτυχημένοι. Δημιουργήστε μια αποτελεσματική κάρτα και θα μπορείτε να εξυψώσετε την επιχείρησή σας πάνω από τους ανταγωνιστές σας, προτού ο υποψήφιος πελάτης να έχει δει την ιστοσελίδα σας!

Έτσι, έχοντας όλα αυτά στο μυαλό μας, έχουμε συγκεντρώσει 10 κορυφαίες συμβουλές για τη δημιουργία αποτελεσματικών και καινοτόμων επαγγελματικών καρτών.

01. Χρησιμοποιήστε καλές αρχές σχεδίασης

Μπορεί να φανεί προφανές, αλλά αξίζει να επαναλάβουμε ότι μια επαγγελματική κάρτα είναι ένα κομμάτι έντυπου υλικού όπως κάθε άλλο. Εξαιτίας αυτού, οι βασικές αρχές του σχεδιασμού βάσει χαρτιού ισχύουν και για τις επαγγελματικές κάρτες:

  • Κρατήστε όλο το αντίγραφο του κλειδιού σας τουλάχιστον 5mm από το όριο κοπής
  • Εργαστείτε με 300dpi για καλύτερη αναπαραγωγή εικόνας
  • Βεβαιωθείτε ότι έχετε διατηρήσει ένα ελάχιστο μέγεθος για την τυπογραφία σας για να διατηρήσετε την αναγνωσιμότητα
  • Σχεδιάστε το σε CMYK, εκτός εάν εργάζεστε αποκλειστικά με spot χρώματα

Πολλοί σχεδιαστές βρίσκουν επίσης ότι βοηθάει να χρησιμοποιήσετε ένα πλέγμα για να σχεδιάσετε τις κάρτες σας, καθώς αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να επιτύχετε τη σωστή ιεραρχία των πληροφοριών καθώς και να εξασφαλίσετε ότι η ευθυγράμμισή σας είναι σωστή.

02. Δημιουργήστε μέσα στους περιορισμούς

Υπάρχουν δύο “βασικά” μεγέθη για τις επαγγελματικές κάρτες, ανάλογα με το πού βρίσκεστε στον κόσμο. Ένα τυπικό παράδειγμα είναι 55x85mm, αν και θα δείτε πολλά άλλα μεγέθη που αναφέρονται στο διαδίκτυο. Εργαζόμενοι μέσα σε αυτόν τον μικροσκοπικό καμβά, μπορείτε ακόμα να γίνετε δημιουργικοί με το χώρο. Ξεκινήστε εξετάζοντας τις βασικές πληροφορίες που θέλετε να συμπεριλάβετε, οι οποίες συνήθως θα είναι ένα όνομα, ένας αριθμός τηλεφώνου και μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Στη συνέχεια “δουλέψτε” το σχέδιό σας γύρω από την παρουσίαση αυτών των πληροφοριών με δημιουργικό τρόπο.

03. Αποφύγετε τις συνήθεις παγίδες

Υπάρχουν κάποιες κοινές παγίδες στο σχεδιασμό επαγγελματικών καρτών που είναι καλό να τις γνωρίζετε. Το πρώτο και πιο προφανές είναι να διασφαλίσετε ότι το περιθώριο (bleed) είναι συμβατό όπως ορίζεται από τον εκτυπωτή σας. Αυτό είναι συνήθως 3mm, αλλά μπορεί να είναι 5mm, οπότε ελέγξτε το! Εξίσου σημαντικό είναι να αποφύγετε τη χρήση ενός πλαισίου γύρω από ολόκληρη την κάρτα, καθώς αυτό θα παρουσιάσει τυχόν κακή ευθυγράμμιση στην κοπή (trim) εάν η κάρτα δεν είναι τέλεια κομμένη.

04. Χρησιμοποιήστε ειδικά φινιρίσματα

Ένας άμεσος τρόπος να προσθέσετε αντίκτυπο στην επαγγελματική σας κάρτα και να την κάνετε να ξεχωρίσει από το πλήθος είναι να χρησιμοποιήσετε ένα ειδικό φινίρισμα. Τα ειδικά φινιρίσματα περιλαμβάνουν χρυσοτυπία, προστασία με UV φίλτρα και μεταλλικά μελάνια τα οποία μπορούν να προσθέσουν σημαντικό κόστος στην εκτύπωση. Αυτό που προσφέρουν, ωστόσο, είναι η ευκαιρία να κάνετε την κάρτα σας πιο μοναδική, εντυπωσιακή και αξέχαστη.

Διαφορετικοί εκτυπωτές προσφέρουν διαφορετικές επιλογές για φινίρισμα, γι ‘αυτό μιλήστε με τους ειδικούς για να μάθετε τι μπορούν να κάνουν για εσάς και μην φοβάστε να ανατρέξετε σε αυτούς εάν ο συνηθισμένος εκτυπωτής σας προσφέρει μόνο απλή τετράχρωμη εκτύπωση.

Ενδιαφερεστε για δημιουργια η εκτυπωση επαγγελματικων καρτων?Δείτε τις προσφορές μας! Κλικ Εδώ

05. Κόψτε την κάρτα σας

Ένας πολύ καλός τρόπος για να κάνετε την κάρτα σας μοναδική είναι να χρησιμοποιήσετε μια διαδικασία δημιουργίας “καλουπιού” για να αφαιρέσετε στοιχεία από το χαρτόνι αφήνοντας ένα κενό. Μπορείτε είτε να χρησιμοποιήσετε μια μήτρα για να αλλάξετε το σχήμα της κάρτας σας (για παράδειγμα, στρογγυλοποιώντας τις γωνίες), είτε μπορείτε να κόψετε τα σχήματα έξω από το κέντρο.

Τα “καλούπια” είναι ακριβά την πρώτη φορά, παρόλο που αυξάνονται όλο και περισσότερο οι εκτυπωτές που προσφέρουν τη δυνατότητα κοπής με λέιζερ, που τους καθιστούν οικονομικότερους από τη δημιουργία “καλουπιού” σε μικρό τιράζ εκτυπώσεων. Υπάρχουν μερικά εκπληκτικά δημιουργικά παραδείγματα στο διαδίκτυο και όταν συνδυάζονται με πτυχώσεις μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη διαδικασία για να δημιουργήσετε αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά στο σχεδιασμό της κάρτας σας. Επίσης, μην παραβλέπετε ως επιλογή το letterpress.

06. Χρησιμοποιήστε ασυνήθιστα υλικά

Οι περισσότερες επαγγελματικές κάρτες εκτυπώνονται σε χαρτόνι. Αυτή είναι η πιο αποδοτική επιλογή για την εκτύπωση των καρτών σας. Εάν είστε πρόθυμοι να γίνετε λίγο πιο δημιουργικοί, μπορείτε να εκτυπώσετε σε όλα τα είδη των διαφόρων υλικών, συμπεριλαμβανομένων διαφανή πλαστικά, μέταλλα, ξύλο ακόμη και σχιστόλιθος.

Λάβετε υπόψη ότι οι κάρτες πρέπει να είναι φορητές και εύκολο να αρχειοθετηθούν σε μια τσέπη ή σε ένα χαρτοφύλακα, αλλά να είστε δημιουργικοί με την επιλογή υλικού και θα ξεχωρίσετε αμέσως από τις καθημερινές επαγγελματικές κάρτες.

07. Κάντε τις χρήσιμες

Ένα από τα προβλήματα με το χαρτί είναι ότι είναι παντού. Μερικοί άνθρωποι κρατούν κάθε κομμάτι χαρτιού που λαμβάνουν, ενώ άλλοι είναι πολύ πιο αδίστακτοι και το ανακυκλώνουν με την πρώτη ευκαιρία. Για να αποφύγετε τον κίνδυνο ανακύκλωσης, κάντε την επαγγελματική σας κάρτα κάτι περισσότερο από απλά μια τηλεφωνική κάρτα.

Μερικά από τα πιο αξιομνημόνευτα σχέδια ενσωματώνουν λειτουργία και μορφή. Τα παραδείγματα περιλαμβάνουν την επαγγελματική κάρτα που λειτουργεί ως πιαστράκι μαλλιών ή μετατρέπεται σε μικροσκοπική πολυθρόνα για το κινητό σας.

08. Κάνε το δικό σου

Εάν αισθάνεστε δημιουργικοί, γιατί να μην δημιουργήσετε τις δικές σας επαγγελματικές κάρτες; Μπορείτε να βρείτε letterpress κιτ στο eBay σε λογικές τιμές, που σας επιτρέπουν να μετατρέψετε οποιοδήποτε απόθεμα καρτών στη δική σας επαγγελματική κάρτα με ευκολία. Αυτός είναι ένας χρονοβόρος αλλά πολύ ικανοποιητικός τρόπος έκφρασης σας σε μια κάρτα!

09. Ανακυκλώστε παλιές κάρτες

Παλιές επαγγελματικές κάρτες, καρτ ποστάλ ή συσκευασίες μπορούν να αναπροσαρμοστούν και να τους δοθεί μια νέα ζωή ως επαγγελματική σας κάρτα. Η ανακύκλωση είναι σωστή από περιβαλλοντικής άποψης και μπορεί να σας επιτρέψει να εκφράσετε τη δημιουργικότητά σας με νέους και συναρπαστικούς τρόπους. Υπάρχουν μερικά φανταστικά παραδείγματα στο διαδίκτυο για να φτάσουν ψηλά τη δημιουργικότητά σας. Η διαδικασία μπορεί να είναι τόσο απλή όσο η λήψη ορισμένων αυτοκόλλητων ετικετών, ή τόσο περίπλοκη όσο η χειροποίητη αποτύπωση πάνω σε κάθε παλιά κάρτα που ταιριάζει στον παραλήπτη.

10. Διπλός έλεγχος του έργου σας

Αυτή η συμβουλή ισχύει για κάθε τμήμα της εκτύπωσης που κάνετε, αλλά είναι τόσο σημαντικό που αξίζει να το επαναλάβετε. Κατά την αποστολή της μακέτας στο τυπογραφείο, βεβαιωθείτε ότι έχετε διπλοτσεκάρει κάθε λεπτομέρεια. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από την επιστροφή των καρτών σας γιατί ανακαλύψατε ότι υπάρχει ένα τυπογραφικό λάθος στη διεύθυνση ή στο όνομα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Ελέγξτε δύο φορές, εκτυπώστε μια φορά, είναι ένα καλός κανόνας!

Συμπέρασμα

Εάν έχετε απορίες σχετικά με το πως να δημιουργήσετε μια επαγγελματική κάρτα και χρειάζεστε βοήθεια, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα τηλέφωνα : 2107251600 – 2109210202, ή στο email : sales@grafima.net .

Θα σας εξυπηρετήσουν επαγγελματίες που γνωρίζουν την διαφήμιση και τις γραφικές τέχνες και θα σας δώσουμε λύσεις στις ανάγκες σας.

Το moto μας είναι : Print your dreams και κάνουμε ακριβώς αυτό.

Σχεδιάζουμε και εκτυπώνουμε τα όνειρά σας!